0,00
  • No products in the cart.

Blog Details

Ijsthee: technieken en tips

Drink je je thee in de zomer liever koud dan warm?
Verwacht je bezoek en wil je jouw gasten verwennen met een alcoholvrij, verfrissend, mooi en gezond aperitief?
Wil je kinderen een alternatief bieden voor de (meestal sterk gesuikerde) Ice-Tea uit de winkel?

Hotbrew

breng 1l (SPA-)water aan de kook (SPA is mineraal-arm water en geeft een mooiere en lekkerdere infusie)
giet in een kan en voeg +/-20g vruchten/kruidenmengeling toe
laat trekken voor de gebruikelijke trektijd + 1 minuut
giet de inhoud van de kan door een filter
laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet nadien in de koelkast
garneer en serveer (zie verder)

+ goed voor vruchteninfusies en kruideninfusies
– minder geschikt voor witte, groene of zwarte thee
– duurt lang

Coldbrew


weeg slechts 8g verse theeblaadjes af in een kan
voeg 1l koud SPA-water toe (mineraal-arm water)
laat +/- 6 uur trekken in de koelkast
giet de inhoud van de kan door een filter
garneer en serveer (zie verder)

+ voor alle soorten, ook voor witte, groene en oolong thee
+ mooie aroma’s, weinig bitters/tannines
– bij gebruik van mineraal-arm water is de houdbaarheid beperkt (max. 2 dagen te bewaren in de koelkast)

Icebrew


doe 200g crushed ijs in een schaal (type ovenschaal zodat het contactoppervlak tussen thee en water/ijs groot genoeg is)
strooi er 7-8g losse thee overheen
laat smelten bij kamertemperatuur
na het smelten meteen filteren en serveren

Garneren en serveren

Versieren is fun! Hiermee kan je een feestelijke toets geven aan je ice-tea:

  • Een mooi glas (wijn- of gin tonicglas)
  • Vers fruit in dezelfde smaaktonen
  • Ijsblokjes versierd met bloemetje of vruchtjes
  • Ijsblokjes van ingevroren thee
  • Voor zoetebekken kan een beetje zoetstof gebruikt worden:
    • Rietsuikersiroop, honing of agavesiroop

Enkele ideetjes

‘Formosa fancy oolong’ of ‘Milky oolong’ via coldbrew

  • Serveer zuiver en geniet van de heerlijke aroma’s!

Japanse Sencha via icebrew

  • Serveer zuiver.
  • Ideaal voor bij amuse met zeevruchten of gerookte vis

Witte thee ‘Pai Mu Tan’ via coldbrew

  • Garneer met stukjes kiwi, een lychee en een blaadje munt
  • Voeg een klein beetje siroop toe

Vruchteninfusie ‘Hot and Sweet’ via hotbrew of snelkoeltechniek

  • Garneer met schijfje citroen, stukjes gember en een ijsblokje van appelsiensap
  • Voeg naar smaak een beetje (viooltjes)siroop toe

Ga vooral zelf experimenteren en geniet van de heerlijke frisse smaken!

Related Post

Een woordje over Japanse groene thee

Een woordje over Japanse groene thee

18 augustus 2017

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.