Ijsthee: technieken en tips

Drink je je thee in de zomer liever koud dan warm?
Verwacht je bezoek en wil je jouw gasten verwennen met een alcoholvrij, verfrissend, mooi en gezond aperitief?
Wil je kinderen een alternatief bieden voor de (meestal sterk gesuikerde) Ice-Tea uit de winkel?

Hotbrew
breng 1l SPA-water aan de kook (mineraal-arm water)
giet in een kan en voeg +/-20g vruchteninfusie toe
laat trekken voor de gebruikelijke trektijd + 1 minuut
giet de inhoud van de kan door een filter
laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet nadien in de koelkast
garneer en serveer (zie verder)

+ goed voor vruchteninfusies
– minder geschikt voor witte, groene of zwarte thee
– duurt lang

Coldbrew
weeg slechts 8g verse theeblaadjes af in een kan
voeg 1l koud SPA-water toe (mineraal-arm water)
laat +/- 6 uur trekken in de koelkast
giet de inhoud van de kan door een filter
garneer en serveer (zie verder)

+ ideaal voor witte, groene en oolong thee
+ mooie aroma’s, weinig bitters/tannines
– bij gebruik van mineraal-arm water is de houdbaarheid beperkt (max. 2 dagen te bewaren in de koelkast)

Icebrew
doe 200g crushed ijs in een schaal (type ovenschaal zodat het contactoppervlak tussen thee en water/ijs groot genoeg is)
strooi er 7-8g losse thee overheen
laat smelten bij kamertemperatuur
na het smelten meteen filteren en serveren

Geplaatst in nieuws.