0,00
  • No products in the cart.

Blog Details

Drink ik thee of drink ik geen thee?

Wanneer je zegt “ik drink een thee”, is er een redelijke kans dat je je vergist. Zeg je “ik drink een infusie”, dan ben je altijd juist. Maar wie zegt dit? Is dat eigenlijk wel belangrijk? En hoezo altijd juist??

Belangrijk is het niet. Zeg gerust altijd “thee” als je daar zin in hebt. Maar het is wel interessant om te weten dat het niet hetzelfde is en waarom dat zo is!

Wat is een infusie?

Een infusie verkrijg je wanneer je plantendelen laat trekken in water. De plantendelen worden na de gewenste trektijd verwijderd (door een filter) en wat overblijft is de infusie. Zo kan je kamillebloemen, muntblaadjes, rozenbottels, appelstukjes, bessen, theeblaadjes of gemalen koffiebonen laten trekken, door een filter gieten en genieten van een heerlijke infusie. Altijd juist!

Wat is dan thee?

Simpel! Alle infusies van theeblaadjes noemen we ‘thee’. Dat zijn blaadjes van de theeplant of Camelia sinensis. Alle thee (zwarte, groene, witte) is dus afkomstig van 1 plantensoort.

Zo wordt ook het woord ‘koffie’ enkel gebruikt voor een infusie van koffiebonen. Deze bonen zijn afkomstig van de koffieplant of Coffea, een geslacht met 124 soorten, waarvan arabica de meest geteelde is.

Aan de theeblaadjes mag gerust een percentage andere planten (zoals rozenblaadjes, jasmijnbloemen of gelijk welke vruchtjes) toegevoegd zijn. Zolang er theeblaadjes bij zijn, is het een ‘thee’. We spreken dan van ‘gearomatiseerde’ thee.

Het is dus net zoals ‘alle mussen zijn vogels, maar niet alle vogels zijn mussen’!

Maar je kan zonder twijfel áltijd zeggen: “San-thee!”

Related Post

San-thee is lid van de European Speciality Tea Association

San-thee is lid van de European Speciality Tea Association

23 mei 2022
Sylvie De Mars – Herborist

Sylvie De Mars – Herborist

23 mei 2022
De kost van verzending

De kost van verzending

29 december 2021

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.